Mat og helse
Omtale
Matvarekunnskap og kunnskap om ernæring er viktig for å kunne sette sammen et helsevennlig kosthold og for å forstå sammenhengene mellom matvalg, livsstil og helse. Det er særlig viktig å utvikle slik kompetanse hos barn og unge for å fremme en helsevennlig livsstil og for å forebygge kostholdsrelaterte helseproblemer.
Mat og helse gir en bred og grundig innføring i matvarekunnskap og ernæring med vekt på sammenhengen mellom mat og helse. Boka egner seg for studenter innen barnehage- og grunnskolelærerutdanningen og for studenter i helsefagutdanninger som fordyper seg i temaet. Den er også nyttig for lærere, barnehagelærere, helsearbeidere og andre som skal drive helsefremmende og forebyggende arbeid knyttet til mat, måltider, ernæring og kosthold for barn og unge.
TEMAER I BOKA:
Kosthold og helse
Ernæringspolitikk
Kost- og måltidsplanlegging
Matvarekunnskap
Ernæringslære
Produktinformasjon
- ISBN/Varenr: 9788202426637
- EAN: 978-82-02-42663-7
- Utgivelsesdato: 23.05.2014
- Utgivelsesår: 2014
- Forlag: Cappelen Damm
- Innbinding: Heftet
- Språk: Bokmål
- Personer: Korsnes, Bjørg
- Litteraturtype: Faglitteratur
- Emne: Ernæring, kosthold
- Omfang/format: 245 s.
- Målgruppe: Voksne
- Aldersgrense: 0
- Opplag: 3
- Utgave: 2
- Illustrert: Nei
- Sider: 245