Biblioteksentralen er eid av landets kommuner og fylkeskommuner og har levert bøker, data og tjenester til bibliotek siden 1952. Vi er et ideelt samvirkeforetak, der all fortjeneste går tilbake til utvikling av bedre tjenester og produkter.

 

Formålet vårt er å støtte bibliotekenes samfunnsoppdrag, også i en mobil og digital tid. Vi er en viktig samarbeidspartner i utviklingen av de tjenestene bibliotekene trenger for å øke bruken av biblioteket lokalt.

Vi har en grunnleggende tro på at alle i landet vårt trenger kunnskap, livslang læring og felles møteplasser. Men samfunnet vårt endrer seg, nye muligheter oppstår. Det Biblioteksentralen utvikler, skal vi derfor skape i tett samspill med innbyggerne i Norge og ansatte i bibliotek, slik at biblioteket fortsetter å være relevant og meningsfylt for folk i dag og i framtida.

Les også: Hvorfor eier kommunen min Biblioteksentralen?

 

Formidling, data og tjenesteutvikling

Vi har de siste årene styrket satsingen vår på digital tjenesteutvikling til og sammen med bibliotek. Det handler i stor grad om å lage formidlingsplattformer og data som hjelper barn og voksne med å oppdage og bruke bibliotekets mange tilbud og som gjør det enklere og mer inspirerende for bibliotekansatte å lage formidling. To eksempeler er plattformen Libry Content, som bibliotekene kan bruke til å utvikle nettsider og publisere innhold, og det digitale ansattverktøyet Forrigebok som bygger på Lesersørvis og formidlingsarbeid i over hundre bibliotek.

 

Bokhandel og boktjenester

Biblioteksentralen har vært bibliotekenes fremste bokhandel siden 1952. Vi har spesialisert oss på gode innkjøpsløsninger og boktjenester som forenkler bibliotekenes arbeid lokalt rundt samlingsutvikling- og forvaltning. Det gjelder også for digitale bøker i BS e-bok. I 2022 overtok vi Tidsskriftformidlingen fra Norsk Bibliotekforening og kan nå levere tidsskrift, aviser og magasiner til alle bibliotek. I tillegg har vi datterselskapet BS Undervisning som er Norges største forhandler av fysiske og digitale læremidler til grunnskoler og videregående opplæring gjennom Pendel.

 

Konsernet

Biblioteksentralen er morselskap i BS konsern som i tillegg til oss består av datterselskapene BS Eiendom AB20 (heleid), BS Undervisning (heleid), Norsk Bibliotektransport (heleid) og  BS Eurobib (eid 50 prosent). Selskapene er til sammen en ledende leverandør og utvikler av tjenester til bibliotek og skoler i Norge.

Vi har også eierandeler i de danske design- og programvareselskapene Redia (38,16 prosent) og BookBites (22,1 prosent) og er knyttet til et unikt utviklermiljø for bibliotek og skoler i Skandinavia.

 

Foto: Nikolaj Blegvad, fra workshopen Design Thinking i bibliotek på én dag. 

Slik kommer du til oss!

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

 • Med tog

  Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

  Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

 • Med T-bane

  Hvis du tar t-bane mot sentrum, gå av på Risløkka t-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

  Tar du t-bane fra sentrum, gå av på Risløkka t-banestasjon, gå først under t-banebrua og deretter inn på gangvei retning fra sentrum.

  Gå gangveien cirka 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

  Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

  Når du har passert brua over Østre Aker vei følger, du første gang- og sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

  Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

 • Med buss

  Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 minutter å gå til Biblioteksentralen.

 • Med flybuss

  FB3 stoppested Vollebekk.

 • Med bil

  (Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

  Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

  1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
  2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
  3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
  Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

  (Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

  1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
  2. rundkjøring: Kjør rett frem.
  3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
  4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.
  Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

  Vi har noen få parkeringsmuligheter på siden av bygget og oppfordrer til å reise kollektivt.