Biblioteksentralen er eid av landets kommuner og fylkeskommuner og har levert bøker, tjenester og kompetanse til bibliotek siden 1952. Vi er et ideelt samvirkeforetak, der all fortjeneste går tilbake til utvikling av tjenester og produkter.

 

Biblioteksentralens formål er å støtte bibliotekenes samfunnsoppdrag, også i en mobil og digital tid. Vi er en samarbeidspartner i utviklingen av de tjenestene bibliotekene trenger for å fremme lesing og gjøre kunnskap og kultur tilgjengelig for flere.

 

Tjenesteutvikling og formidling

Vi har de siste årene økt satsingen vår på digital tjenesteutvikling til bibliotek. Det handler i stor grad om å lage formidlingsplattformer og innhold som hjelper barn og voksne med å oppdage bibliotekets mangfoldige tilbud og forenkle arbeidet til bibliotene lokalt.

Gå til bibliotekprodukter

Gå til forrigebok.no

 

Bokhandel

Biblioteksentralen har vært bibliotekenes fremste bokhandel siden 1952. Vi har spesialisert oss på gode innkjøpsløsninger og har lang erfaring som leverandør av bøker og medier med skreddersydde bibliotekløsninger. Nylig overtok vi også Tidsskriftformidlingen og kan levere tidsskrift og magasiner til alle bibliotek i Norge.

Gå til bokhandel

Gå til tidsskriftformidlingen

 

Sammen om bibliotekutvikling

Bibliotekene og Biblioteksentralen deler et viktig premiss. Vi har en grunnleggende tro på at folk trenger kunnskap, kultur, tilhørighet og møteplasser. Både bibliotekene og vi er tjenesteutviklere; vi lager løsninger for folk. Da må vi hele tida være skjerpa på ny teknologi, designmetoder og involvering. Det Biblioteksentralen utvikler, skal vi skape i tett samspill med bibliotek og folk i hele landet. Det er en sentral del av hvem vi er. Som et samvirke eid av landets kommuner og fylkeskommuner er vår oppgave å bygge tjenester som løser reelle utfordringer og behov lokalt.

Gå til bibliotekeneshus.no

 

Konsernet

Biblioteksentralen er morselskap i BS konsern som i tillegg består av datterselskapene BS Eiendom AB20 (heleid), BS Undervisning (heleid), Norsk Bibliotektransport (heleid) og  BS Eurobib (eid 50 prosent). Selskapene er til sammen en ledende leverandør og utvikler av tjenester til bibliotek og skoler i Norge.

Vi har også eierandeler i de danske design- og programvareselskapene Redia (38,16 prosent) og BookBites AS (22,1 prosent) og er knyttet til et unikt utviklermiljø for bibliotek og skoler i Skandinavia.

Foto: Nikolaj Blegvad, fra workshopen Design Thinking i bibliotek på én dag. 

Slik kommer du til oss!

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

 • Med tog

  Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

  Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

 • Med T-bane

  Hvis du tar t-bane mot sentrum, gå av på Risløkka t-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

  Tar du t-bane fra sentrum, gå av på Risløkka t-banestasjon, gå først under t-banebrua og deretter inn på gangvei retning fra sentrum.

  Gå gangveien cirka 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

  Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

  Når du har passert brua over Østre Aker vei følger, du første gang- og sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

  Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

 • Med buss

  Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 minutter å gå til Biblioteksentralen.

 • Med flybuss

  FB3 stoppested Vollebekk.

 • Med bil

  (Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

  Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

  1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
  2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
  3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
  Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

  (Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

  1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
  2. rundkjøring: Kjør rett frem.
  3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
  4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.
  Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

  Vi har noen få parkeringsmuligheter på siden av bygget og oppfordrer til å reise kollektivt.