Skolestart

Det er ikke lenge til skolestart, og mange barn er spente på hva som venter dem. Her er noen tips til fine bøker som handler om det å starte på skolen.

Oppdag skogen

Fysisk aktivitet er som kjent bra for den mentale helsa vår. Enda bedre er det om aktiviteten foregår utendørs – aller helst i naturen. Her har vi derfor samlet noen bøker som kan inspirere til å oppdage skogen på nytt.

Hobbyaktiviteter for sommerferien

Sommerferien er rett rundt hjørnet. Her er en samling med bøker som kan inspirere til ulike aktiviteter, både inne og ute, som ikke krever at man reiser langt.

Filmer basert på bøker

En vellykket filmatisering kan bringe ny aktualitet til en bok og introdusere den for nye lesere. Her har vi samlet filmer og serier som baserer seg på kjente og populære bøker. Disse kvalitetsfilmene er selvsagte titler å ha i filmhylla på biblioteket.

Drøm dere bort med disse billedbøkene!

Begynner dere å bli rastløse av å sitte i sofaen for tida? Les en billedbok!

Sommerlesning på engelsk

Middelhavet føles veldig langt unna også denne sommeren. Men fortvil ikke! Vi kan friste med feelgood-romaner som nærmest oser av saltvann, olivenlunder og late sommerdager.

Tegneserieromaner på norsk

Blant vårens nye tegneserieromaner er flere av de beste norske, ifølge Aud Kristine Johnsen i Biblioteksentralen. Her skriver hun om tre favoritter så langt i 2021.

Pride

I juni feirer vi kjærlighet, mangfold og aksept. Mange bibliotek lager utstillinger til Pride, og her har vi samlet bøker og film om LHBT-identitet. Bøkene er selvsagt like aktuelle hele året.

Tips til lettleste bøker for barn og ungdom på engelsk

Det utgis stadig flere lettleste bøker på engelsk og tiden da man kun hadde et fåtall gamle klassikere å velge mellom, er definitivt forbi.

Tips til Norgesferien

Norge er vårt nærmeste ferieland.  Her finner du bøker med turtips til fots og med bil. Det finnes mange vakre og interessante steder utover de mest kjente attraksjonene.

Klimabøker for barn og unge

Mange barn og unge har engasjert seg i miljøsaken og er opptatt av klimakrisedebatten. Flere forlag utgir bøker som omhandler klima, natur og kloden vår.

Balkong og hage

Om våren er det tid for å gjøre det koselig i hagen eller balkongen igjen. Her har vi samlet noen bøker som gir inspirasjon til grønne fingre.

Uteliv

Man trenger ikke gå på topptur for å komme seg ut i naturen. Her har vi samlet bøker som gir inspirasjon til å komme seg ut av sofakroken! 

Tigergjengen

Dette er lettlestbøker som er tilpasset ungdom og voksne som av ulike årsaker har lærevansker, uten at innholdet i bøkene er barnslig.