Lettleste bøker på engelsk for barn og ungdom

Det utgis stadig flere lettleste bøker på engelsk, og markedet bugner av fine titler der leseglede er stikkordet. Her har vi samlet anbefalte bøker som passer for henholdsvis barn og ungdom.

BS Bestselger

Se høstens bestselgerpakker! Her kan du bestille bøkene og sikre at du er oppdatert på de mest etterspurte titlene som kommer.

Populære bøker på #booktok

Her kan du finne et stort utvalg av de mest populære bøkene på TikTok.

Bøker om Israel og Palestina

Her har vi samlet bøker som på ulike måter handler om Midtøsten og konflikten mellom Israel og Palestina. (Oppdatert 16.05.24)

Bøker om USA og amerikansk politikk

Her har vi samlet bøker som kan være nyttige å lese i forkant av det amerikanske presidentvalget. (Oppdatert 05.03.24)

Krim og spenning for barn - noen boktips

Krim er populært for både for voksne og barn. Bøkene i dette utvalget har hovedmålgruppe 9-12 år, men de har forskjellig vanskelighetsgrad og vil appellere til ulike lesere.

Samisk historie og kultur

Vi har samlet et utvalg bøker om samisk historie og kultur. Her finner du både skjønnlitterære bøker og sakprosa til voksne, barn og ungdom. (Oppdatert 16.04.24)

Bøker om Ukraina og Russland

Her har vi samlet noen bøker og filmer om Russland og Ukraina som kan hjelpe deg med å forstå bakgrunnen for krigen. (Oppdatert 15.03.24)

Bøker om natur og klima

Her har vi samlet tilgjengelige bøker som kan gi mer kunnskap om natur, dyreliv og klima, og hvordan vi som enkeltmennesker og som samfunn kan bidra til å ta vare på miljøet. (Oppdatert 06.05.24)

Boktips - identitet, mangfold og inkludering

Her har vi samlet bøker for barn og ungdom som handler om identitet og mangfold i det norske samfunnet. Bøkene kan også passe til arbeid med tverrfaglige emner i skolen. (Oppdatert 02.05.24)

Forbered deg til våren

Våren er på vei, og her finner du bøker med tips til aktiviteter som passer til varmere og lysere dager. (Oppdatert 23.02.24)

Reisebøker

Her finner du bøker med tips og råd til reiser i både inn- og utland. (Oppdatert 03.05.24)

Manga for alle

Føler du at du ikke helt har grepet på manga? Audhild Tjugen, som har ansvar for formidling av manga ved Haugesund folkebibliotek, gir deg her innføringen du trenger.

Tverrfaglige emner i skolen: Demokrati og medborgerskap

Demokrati og medborgerskap har blitt et tverrfaglig tema i skolen. Her har vi samlet bøker for barn og ungdom som tar for seg temaer knyttet til politikk og samfunnsforhold. (Oppdatert 22.04.24)

Tverrfaglige emner i skolen: Bærekraftig utvikling

Her har vi samlet bøker og filmer for barn og ungdom som tar for seg natur og miljøvern. bøkene kan passe til arbeid med tverrfaglige emner i skolen. (Oppdatert 16.04.24)

Tverrfaglige emner i skolen: Folkehelse og livsmestring

Her har vi samlet et variert utvalg av bøker knyttet til temaene folkehelse og livsmestring for både små og store lesere. (Oppdatert 03.05.24)

Bøker og filmer om flyktninger

Krig og flyktningkrise har i de senere år aktualisert flukt og flyktninger som tema i litteraturen. Her har vi samlet aktuelle bøker og filmer som formidler fortellinger og erfaringer fra mennesker på flukt. (Oppdatert 24.05.23)

Bøker om vår digitale hverdag

Temaer knyttet til kunstig intelligens, digitalisering, sosiale medier og nettvett er svært aktuelle. Her har vi samlet bøker som tar for seg disse temaene på ulikt vis. (Oppdatert 16.04.24)

Friluftsliv

Livet er best ute, og det er mange måter å nyte naturen på. Her har vi samlet bøker som gir inspirasjon til å komme seg ut av huset. (Oppdatert 26.04.24)

Bøker og filmer om LHBT+

Her har vi samlet bøker og filmer som på ulike måter tar for seg kjønnsidentitet og seksuell orientering. (Oppdatert 03.05.24)

True crime

True crime har etablert seg som en populær sjanger i Norge, og her finner du bøker og filmer basert på krimgåter fra det virkelige liv. (Oppdatert 26.04.24)

Tekster til shared reading

Her har vi samlet et utvalg kortprosa, novellesamlinger og lyrikksamlinger, som kan passe til høytlesning og samlesing i en gruppe. (Oppdatert 19.04.24)

Bøker om ytringsfrihet

Ytringsfrihet er både en individuell menneskerettighet og en forutsetning for et fungerende demokrati. Her er bøker som bidrar til å belyse ytringsfrihet fra ulike sider. (Oppdatert 16.04.24)

Ungdom og psykisk helse

I de siste tiårene har andelen unge som sliter psykisk vært gradvis økende. Her finner du bøker om barn og ungdommers psykiske helse. (Oppdatert 06.03.24)

Fotballbøker for voksne og barn

Det er få ting her i verden som skaper sterkere følelser enn fotball. Her har vi samlet et knippe bøker for unge og eldre fotballentusiaster. (Oppdatert 16.04.24)

Filmer basert på bøker

Her har vi samlet filmer og serier som baserer seg på kjente og populære bøker. Disse kvalitetsfilmene er selvsagte titler å ha i filmhylla på biblioteket. (Oppdatert 10.04.24)

Bøker om demokrati og styresett i Norge

Her har vi samlet noen aktuelle bøker som formidler ulike perspektiver på politikk, samfunn og demokrati. (Oppdatert 23.02.24)

Nye science fiction-bøker

Science fiction har fått fornyet aktualitet og interesse. Her har vi samlet der nyeste og mest aktuelle bøkene og filmene i sjangeren. (Oppdatert 10.04.24)