Vi er sertifisert som Miljøfyrtårn

 

Biblioteksentralen er sertifisert som Miljøfyrtårn. Vi jobber kontinuerlig med en aktiv og bevisst holdning til miljø hos oss. Hvert år utarbeider vi en klima- og miljørapport.

Klikk her for å lese rapporten for 2021

Klikk her for å lese rapporten for 2022

 

En stor del av miljøarbeidet vårt gjør vi som del av Bibliotekenes Hus og BS konsern. Dette gjelder blant annet for energi og avfall. Hvert år utarbeider vi også en klima- og miljørapport for Bibliotekenes Hus.

Klikk her for å lese rapporten for 2021

Hva er Miljøfyrtårn?


Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.

Les mer om Miljøfyrtårn på miljofyrtårn.no

Grønt Punkt Norge

 

Vi er medlem av Grønt Punkt Norge og deltar aktivt i næringslivets dugnad for innsamling og gjenvinning av emballasje.

Vi betaler et vederlag for emballasje som produseres og brukes. Grønt Punkt sørger for at emballasjen samles inn og gjenvinnes, og finansierer returordninger for glass, plast, metall, kartong, drikkekartong og bølgepapp.

Les mer om medlemskapet på grontpunkt.no.

Medlemsbevis i pdf-format

Sykkelvennlig arbeidsplass


Biblioteksentralen og de andre selskapene i BS konsern/Bibliotekenes Hus er sertifisert som Sykkelvennlig arbeidsplass.

Sykkelvennlig arbeidsplass er en sertifiseringsordning fra Syklistenes Landsforening (SLF). Arbeidsplasser har mulighet til å bli sertifisert som sykkelvennlige og få rådgivning rundt tilrettelegging, slik at flere velger sykkel til jobb. Bedrifter kan  oppnå gull-, sølv- eller bronsesertifisering. Biblioteksentralen er stolte over at vi har sølvsertifisering. Neste mål er selvsagt gull!

Les mer om sertifiseringen og Sykkelvennlig arbeidsplass på nettsidene til syklistforeningen.no

Nytt solcellepanel

 

Biblioteksentralen eier Bibliotekenes Hus, som er bygget vi holder til i. Der har vi montert solcellepaneler på et 720 kvadratmeter stort område av taket.

Solcellene kom på plass sensommeren 2022. Vi regner med at vi på årsbasis vil dekke om lag 25 prosent av strømforbruket til de fem etasjene i Bibliotekenes Hus. Det sparer både vi og miljøet på.

Klikk her for å lese om satsing på solceller i denne artikkelen i Dagsavisen