Abonnement på Bibbi-data

 

Hvordan kan biblioteket ditt få metadata fra Biblioteksentralen?


Biblioteket ditt kan nå hente metadata fra Biblioteksentralen på to ulike måter tilpasset bibliotekets behov.

Biblioteksentralen beriker årlig 16 000-17 000 nye titler med metadata, også omtalt som Bibbi-poster. Om lag halvparten er til medier på engelsk eller andre språk. Målet er å sikre bibliotek og tjenesteutviklere inspirerende og relevante data, slik at dere kan formidle hele samlingen på en god måte i møte med publikum og i digitale tjenester.

Hent Bibbi-poster via Nasjonalbiblioteket

Biblioteksentralen er fra november 2020 offisiell leverandør til Nasjonalbiblioteket av metadata på norsk litteratur. Det vil si at våre forhånds- og fullstendige katalogposter på norske utgivelser er frikjøpt av staten. Katalogpostene kan hentes av biblioteket via Nasjonalbibliotekets SRU til bibliotekets katalog etter behov. Dette er gratis for bibliotekene.

Bestill Bibbi-abonnement på katalogdata som ikke er frikjøpt og få alle data automatisk inn i bibliotekkatalogen

Med et abonnement på Bibbi-data sikrer du at hele bibliotekets katalog er konsistent og katalogisert på samme måte. Samtidig sparer du tid med sømløs integrasjon.

Katalogposter på norske utgivelser er inkludert vederlagsfritt i abonnementet.

Bibbi-abonnementet inneholder:

 

 • Katalogposter og omslagsbilder på utenlandske utgivelser
  Vi katalogiserer om lag 9 000 utenlandske titler i året.
   

 • Katalogposter på film og dataspill
  Vi katalogiserer om lag 1 000 film og dataspill i året.
   

 • Sømløs integrasjon med bibliotekets katalog ved bestilling i nettbutikken vår
  Når du bestiller norske eller utenlandske bøker eller andre medier i nettbutikken vår, sender vi automatisk en bestillingspost til bibliotekets katalogsystem. Når bøkene kommer til biblioteket ditt, har vi katalogisert dem. Bestillingsposten overskrives da automatisk med den ferdige posten.
   

 • Fri tilgang til Bibbi-basen (nye og eldre poster på norske og utenlandske bøker og andre ressurser fra ca. 1960 til i dagens dato.)
  Dersom du kjøper en bok eller film et annet sted, og andre bibliotek har kjøpt den hos oss, vil du finne katalogposten i Bibbi.
   

 • Grunnskoler i samme kommune som folkebiblioteket har gratis tilgang til Bibbi-dataene gjennom folkebibliotekets abonnement.
  Ta kontakt med kundesenteret vårt for registrering av skolebiblioteket i våre systemer.

 

Pris for Bibbi-abonnement:

Prisen er basert på kommunens innbyggertall. Det er egne avtaler for kommuner med flere enn 50 000 og for regionale samarbeid.

Abonnerer du ikke på dataene våre?

 

Ta kontakt med kundesenteret vårt for et tilbud