Drømmen om et tre : roman

Drømmen om et tre : roman
Drømmen om et tre : roman
I salg
ISBN/Varenr
9788203397912
Inngår i din bokpakke

Omtale


Så rammes Longyearbyen av en katastrofe. Tommy, brødrene og farmoren er blant de få etterlatte. Seks ensomme mennesker i et øde landskap, i besittelse av en skatt verden trodde var forsvunnet for alltid.

Samtidig, langt borte, lever Tao på minnene over sønnen Wei-Wen, som hun mistet for tolv år siden. Hver dag er lik, hun er nummen og trist. Og hun sulter, som resten av folket, i en skrinn og utarmet natur, hvor mange arter har forsvunnet. Men alt endrer seg den dagen Tao blir bedt om å lede en ekspedisjon mot nord. Målet er Svalbard og frøene.

Med Drømmen om et tre avslutter Maja Lunde et av de store romanverkene i nyere norsk litteratur. Lunde skriver om foreldre og barn, om bånd mellom mennesker og ikke minst kjærligheten vi har til naturen. Fortid, nåtid og fremtid veves sammen, og fortellingene stiller spørsmål som vår samtid strever med å besvare: Hvordan ble mennesket den arten som endret alt? Fortjener vi å være herre over naturen? Og er vi selv en truet art?

«Imponerende klima-finale! Romanen er gjennomarbeidet og velskrevet. Det er en arbeidsmessig og litterær bragd å fullføre kvartetten med en slik finale.» Guri Hjeltnes, VG (Terningkast 6)

SVENSKE ANMELDELSER

«Maja Lunde avslutter sin romankvartett med en fenomenal framtidsdokumentar.» Jonas Thente, Dagens Nyheter (Sverige)

«Et mørkt mesterverk.» Ann-Sofi Ljung Svensson, Sydsvenskan (Sverige)

«Drømmen om et tre er en suggestiv avslutning på en kvartett romaner som er skrevet for å gjøre oss oppmerksomme; ikke på naturen uten snarere på vår menneskelige natur.» Kristianstadsbladet (Sverige)

«Noe av det viktigste som fins å lese i dag ... Drømmen om et tre fullbyrder slik sett et av samtidens viktigste verk - en tetralogi som utfeller en helt egen biosfære i den nordiske litteraturen.» Rasmus Landström, Aftonbladet (Sverige)

«En framtidsdystopi som er både skremmende og dypt rørende.» Jönköpings-Posten (Sverige)

«Maja Lunde gestaltar ödesfrågorna och antyder svar med sin klimatsaga, ett mäktigt vardagsnära epos.» Arbetarbladet (Sverige)

«Drömmen om ett träd är en lika ödslig som varm, lika gastkramande som trösterik, bok och en mycket värdig avslutning på Lundes romanprojekt.» Tidningen Vi (Sverige)]]>
Vis hele omtalen… Vis mindre

Produktinformasjon