Det lille ekstra


I dag er vi i stor grad selvhjulpne når vi låner eller leverer materialer, men hvordan kan biblioteket friste oss til å låne mer eller gjøre oppdagelser i samlingen? Libry Butler løser utfordringen ved å være en moderne selvbetjeningsstasjon for søk, lån, innlevering og formidling i samme løsning. Selvbetjeningsstasjonen er utviklet av Redia for det danske markedet og i samarbeid med Biblioteksentralen for det norske. Bibliotekansatte i begge land har vært med i testing og utvikling av Butler'n. 

Søk, lån og innlevering


Du kan låne, levere og søke etter nye materialer i Butler. Søkefunksjonen er unik i forhold til tradisjonelle innleverings- og utlånsautomater, og kanskje særlig viktig i selvbetjent eller meråpent bibliotek. Biblioteket velger selv hvilke funksjoner som skal være aktive for brukerne og tilpasser Libry Butler til sine behov, slik at publikum for en god brukeropplevelse. Tilbudt funksjonalitet kan variere etter hvilket biblioteksystem biblioteket har.

Inspirasjon og anbefalinger


Søket i Butler er enkelt og skal hjelpe deg med å oppdage nye bøker, filmer eller annet biblioteket kan by på. Du får en oversiktlig og delikat inngang til bibliotekets samling med informasjon om den enkelte tittel, lånestatus, hylleplassering, lignende materiale med mer. Ansatte kan også søke opp egne anbefalinger og opprette anbefalingslister, som deretter kan videresendes direkte til låneren på sms, e-post eller utskrift via automaten.

God visuell guiding


Butler bygger på prinsippene i god tjenestedesign og er utviklet i tett samarbeid med bibliotek. Du guides visuelt gjennom hele utlåns- og innleveringsprosessen på skjermen. Du kan få oversikt over lånene og reservasjonene dine ved å logge deg inn på din brukerprofil. Kvittering sendes på mail, sms eller utskrift via Butler.

Vil du vite mer om Libry Butler?

 

Ring oss på +47 22 08 39 00 eller send en e-post