Utlån av nettbrett som er skreddersydd for bibliotek  


Hublet-automaten gjør det lite tidkrevende å låne ut nettbrett og er et fleksibelt alternativ til publikums-pc'en. Programvaren er utviklet for bibliotek og innholdet på brettene kan tilpasses ulike målgrupper eller avdelinger. Med brettene får biblioteket også et trygt og brukervennlig redskap til kurs og opplæring uten at det krever mye administrasjon.

Enkelt for låneren


Bibliotekbrukeren kan låne et brett direkte fra Hublet-automaten med lånekortet sitt og deretter sette seg akkurat der det passer i lokalet for å lese digitale aviser og bøker, sjekke e-post, surfe på nett eller spille spill. Nettbrettene fungerer bare på det lokale nettverket og skrus av automatisk hvis du går utenfor rekkevidden av nettverket. Med hensyn til personvern slettes logg og brukerdata når brettet settes tilbake i automaten og er levert tilbake.

Tilpasset opplæring


Nettbrettene kan også brukes til arrangement, prosjekt og kurs. Det kan for eksempel dreie seg som opplæring i digital kompetanse for eldre eller kodekurs for unger. Det er enkelt å opprette ulike brettprofiler med apper til et bestemt kurs eller en bestemt målgruppe.

 «Det beste med Hublet er den brede funksjonaliteten. Brettene kan brukes i ulike opplæringsprogram uten å være vanskelig for barna. » 

‒ Anna Huusari, inspirator ved det finske vitensenteret Heureka.

Vitensenteret har blant annet brukt Hublet til prosjekt innen fraktalkunst, koding og robotteknologi. Se også video.

Fokus på godt smittevern


Hublet har utviklet en pakke med beskyttelsesdeksel og rengjøringsprodukter til nettbrett og skjermer i Hublet-automaten. Beskyttelsesdekslene inneholder midler som dreper bakterier, samtidig som de er ufarlige for mennesker. Dekslene er løsemiddelresistente og kan derfor rengjøres med tradisjonelle rengjøringsmetoder.

Få mer info om dekslene (pdf)

Bestill deksler og rengjøringsprodukter her

Alt på ett sted


Hublet leveres med en låsbar dokkingstasjon, med mulighet for tre eller seks nettbrett, og programvare. Dokkingstasjonen samler, låser, lader og oppdaterer nettbrettene automatisk, slik at biblioteket bruker minimal tid på administrere brettene.

Ansatte på biblioteket kan hele tiden tilpasse innholdet og få innsikt i lån, statistikker og innstillingene på Hublet via en skybasert redigeringsplattform. Tekniske innstillinger kan også endres direkte på dokkingstasjonen.

Les intervju med Skien bibliotek om bruk av Hublet på bibliotekeneshus.no

Vil du vite mer om Hublet?

 

Ring oss på +47 22 08 39 00 eller send en e-post