Styrk den digitale leseopplevelsen


Lese- og lytteappen BookBites er en ypperlig plattform for utlån og aktiv formidling av e-bøker og e-lydbøker i bibliotek. Appen er laget for å motivere til mer lesing og styrke leseopplevelsen.


Last ned BookBites-appen her

App Store Google Play

Finn boka som passer for deg


Det første du møter i appen er bokhyller som hjelper og inspirerer deg til å finne bøker du har lyst til å lese. Det er bibliotekene selv som lager bokhyllene, som er et enkelt, motiverende og effektivt formidlingsverktøy. Under hver bok ser du hvor lang tid det vil ta deg å lese den. Slik blir det enklere å velge en bok som passer deg – akkurat nå.

Leseverktøy


Alle lesere er ulike, og det tar BookBites hensyn til. Her finner du en rekke verktøy som kan forbedre din personlige leseopplevelse:

  • Velg linjeavstand, skriftstørrelse og skrifttype
  • Velg blant 25 fargekombinasjoner for skrift og lesebakgrunn
  • Les én linje av gangen med Linjefokus
  • Slå opp et ord i ordboken
  • Få teksten lest opp
  • Marker tekst eller skriv et notat 

«Den fysiske boka lever i beste velgående, men med det digitale formatet kan vi nå nye lesere. Og for en stor og allerede litteraturinteressert gruppe skaper e-boka et fundament for mer lesing via ulike plattformer. Det må vi som jobber med lesing og bøker utnytte bedre.»

Lasse Nyrup, daglig leder i BookBites

God oversikt under lesingen


E-bøker vises ofte som en endeløs rekke av like sider. Det kan derfor være vanskelig å vite hvor langt man har kommet i boka, eller hvor mye som gjenstår av kapitlet. I BookBites ser du tykkelsen på boka, og du får visualisert hvor mye av boka du har lest. Du kan se kapitler og navigere mellom sider.

Følg med på egen lesing


Innsikt i egen leseutvikling er motiverende og får lesere på alle nivåer til å lese mer. I BookBites kan du følge med på hvor mange minutter du har lest og hva den gjennomsnittlige lesehastigheten din er. I tillegg får du statistikk over din totale lesemengde.

Markedsføringsmateriell


Kom i gang med å gjøre BookBites synlig for lånerne dine. Her finner du bilder, videoer, bokmerker og plakater som kan brukes til å markedsføre appen.


Se oversikten her

Vil du vite mer om BookBites?

 

Ring oss på +47 22 08 39 00 eller send en e-post