Vi kommer gjerne til biblioteket ditt for å finne gode tiltak og løsninger sammen med deg


Biblioteksentralen tilbyr ekspertise i tjenestedesign-metodikk rettet spesielt mot bibliotek. Vi gjennomfører ulike behov- og idéverksteder med ansatte og brukere, samt konseptutvikling, prototyper og tester.

Les intervju med Katrine Svela, ny tjenestedesigner i Biblioteksentralen

Biblioteksentralen skal bistå bibliotekene i en tid med endringer og nye behov. Vi sitter ikke på alle svarene, men som dere er vi brennende opptatt av å skape relevante bibliotek som engasjerer i sitt lokalsamfunn. Plassering, utforming, nærmiljø, demografi og økonomi varierer i stor grad fra bibliotek til bibliotek. Derfor ønsker vi å utforske endringer og utfordringer det enkelte bibliotek står i, forstå hvilke behov brukere og ikke-brukere har og legge til rette for de gode ideene og tiltakene som passer akkurat ditt bibliotek.

Vi holder gjerne verksted ute hos bibliotekene, eller dere er velkomne til våre flotte lokaler i Bibliotekenes Hus i Oslo.


 

Biblioteksprint

Få hjelp til å løse store utfordringer på fire dager. Inntil 8 deltakere.


 

Hurtigsprint

Gå fra hverdagsirritasjon til prioriterte tiltak på 3 timer. Inntil 20 deltakere.


 

Tjenestesafari

Se bibliotekets tjenester på nytt med brukernes øyne.


 

Behovsseminar

Lytt til innbyggerne dine og forstå hvilke behov og forventninger de har for biblioteket.


 

Strategiverksted

Finn løsninger for felles målsettinger i flere bibliotek.
 

Ta kontakt med oss


Vil du vite mer?
Bruk skjemaet, så kontakter vi deg!

 
Fasilitatorer

Katrine Ø. Svela


Katrine er tjenestedesigner i Biblioteksentralen og jobber spesielt med å utvikle tjenester for og med bibliotek. Hun er sivilingeniør i industri- og tjenestedesign og har solid erfaring med å lede digitale medvirkningsprosesser og kreative prosjekter i store organisasjoner. Katrine er opptatt av å sette brukeren og deres behov i sentrum av utviklingsprosessen og lager digitale og fysiske prototyper for å innhente relevant innsikt.

Martin K. Bråthen


Martin Kristoffer Bråthen er innovasjonssjef i Biblioteksentralen. Han er utdannet kultur- og samfunnsviter fra Universitetet i Oslo og har betydelig erfaring fra bibliotekdrift og -utvikling, både i operative og strategiske roller. Martin har hatt ansvar for og deltatt i ulike utviklingsprosjekter, blant annet med etablering av nye bibliotek og tjenester. Han har også bidratt til utformingen av overordnet strategi og rammer for det samlede bibliotektilbudet i Oslo og har arbeidet med utredninger, beslutningsgrunnlag og konseptdetaljering til bruk i offentlig forvaltning og i anbudssammenheng.