IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Emner i skjønn unge voksne

Finn bøker og filmer til fordypningsoppgaven og temaundervisning i videregående skole og opplæring. Emner i skjønn er en nettjeneste som lar deg oppdage romaner og spillefilmer etter aktuelle emner for målgruppene unge voksne og voksne.

Bestill

 

Emnene i tjenesten er valgt ut med tanke på læreplanen Kunnskapsløftet og tema som gjerne brukes i fordypningsoppgaver og undervisning i videregående opplæring. Emnet kan være miljø og klima, kjønn og seksualitet, internasjonale konflikter, 2. verdenskrig, Olje-Norge og velferdsstaten, spiseforstyrrelser, fotball, oppvekst (før og nå), filosofi eller noe helt annet. Vi legger stor vekt på å gjøre forslagene under de enkelte emnene varierte, slik at alle kan finne noe som passer dem. Du finner romaner og filmer innenfor ulike sjangre, med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Du får forslag til både nye bøker og klassikere, og forslag til tegneserier der vi har funnet det. Vi tar med bøker og filmer laget utenfor Norge (men alle er oversatt eller tekstet til norsk).

 

  • Du kan velge mellom 200 emner som er tilpasset læreplanen og fordypningsoppgaver, og få varierte forslag til romaner og filmer i hvert emne.
  • Emnelistene oppdateres jevnlig og inneholder nye titler, klassikere, voksen- og ungdomsbøker.
  • Du kan lese om romanene og filmene i tjenesten.
  • Du kan raskt gå fra Emner i skjønn til din egen katalog og sjekke om biblioteket har boka eller filmen.
  • Over 200 bibliotek abonnerer allerede på tjenesten.

 

Allerede abonnenent? Logg inn og finn bøker og filmer til ditt emne
 

Sjekk om boka eller filmen fins på biblioteket
Vi kan legge inn et søk i form av en lenke under bok- og filmforslagene til bibliotekenes egne mediebaser (kataloger). Det forutsetter at biblioteket bruker Bibliofil, Mikromarc 3 eller Tidemann som biblioteksystem. Søket er en kombinasjon av tittel og forfatternavn (ikke ISBN), slik at du får treff i bibliotekkatalogen, selv om biblioteket har en annen utgave av boka eller filmen enn den vi viser i tjenesten. Ta kontakt med oss hvis du abonnerer på tjenesten og ønsker denne muligheten.
 

Legg tjenesten ut på læringsplattformen
Emner i skjønn er en betalingstjeneste. Det betyr at du ikke åpent kan legge den ut på nett. Du kan selvsagt legge den ut på læringsplattformer eller intranett som krever passord. Da kan du få en lenke der passord er innbakt, slik at elevene ikke behøver å logge seg inn i tjenestene, men kan ta den direkte i bruk. Ta kontakt med oss hvis du abonnerer på tjenesten og ønsker denne muligheten.