IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Emner i skjønn barn og ungdom

Bruk barn og ungdoms interesser som inngangsport til bøkenes og filmenes verden. Emner i skjønn er en nettjeneste som lar deg oppdage billedbøker, romaner, tegneserier og spillefilmer etter utvalgte emner for målgruppene førskolebarn, barn og ungdom.

 

Bestill

 

Emnene i tjenesten favner bredt og er aktuelle både med tanke på læreplanen og fritidslesing. Du finner forslag til skjønnlitterære bøker og spillefilmer om alt fra miljø, klima, flyktninger, globalisering, historie, matematikk og helse til oppvekst, skilsmisse, vennskap, ensomhet, fantasy, hester og fotball. På denne måten kan du stimulere til lesing i alle fag og bruke tjenesten til å finne bøker og filmer til temaundervisning og prosjektarbeid.
 

Tanken bak tjenesten er også å gjøre det enklere å finne bøker som barn og unge kan lese på fritida. Vi tror det å lese fortellinger om akkurat det emnet eller den interessen du er opptatt av, vil øke leselysten. Tjenesten kan også hjelpe småbarnsforeldre med å finne bøker og filmer om aktuelle erfaringer i familiehverdagen, for eksempel om det å få nye søsken, skolestart, krangling eller sorg. En bok eller film er en god start på en samtale.

 

  • Velg mellom 200 emner, og få varierte forslag til romaner og filmer i hvert emne.
  • Emnelistene oppdateres jevnlig og inneholder nye titler så vel som en del klassikere.
  • Du kan lese om romanene og filmene i tjenesten.
  • Du kan raskt gå fra Emner i skjønn til din egen bibliotekatalog og sjekke om biblioteket har boka eller filmen.

 

Allerede abonnent? Logg inn og finn bøker og filmer til ditt utvalgte emne
 

Sjekk om boka eller filmen fins på biblioteket
Vi kan legge inn et søk i form av en lenke under bok- og filmforslagene til bibliotekenes egne mediebaser (kataloger). Det forutsetter at biblioteket bruker Bibliofil, Mikromarc 3 eller Tidemann som biblioteksystem. Søket er en kombinasjon av tittel og forfatternavn (ikke ISBN), slik at du får treff i bibliotekkatalogen, selv om biblioteket har en annen utgave av boka eller filmen enn den vi viser i tjenesten. Ta kontakt med oss hvis du abonnerer på tjenesten og ønsker denne muligheten.

Legg tjenesten ut på læringsplattformen
Emner i skjønn er en betalingstjeneste. Det betyr at du ikke åpent kan legge den ut på nett. Du kan selvsagt legge den ut på læringsplattformer eller intranett som krever passord. Da kan du få en lenke der passord er innbakt, slik at elevene ikke behøver å logge seg inn i tjenestene, men kan ta den direkte i bruk. Ta kontakt med oss hvis du abonnerer på tjenesten og ønsker denne muligheten.