IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
BS Film og bok

Oppdag filmer som bygger på bøker, og les om forholdet mellom bok og film. BS Film og bok er aktuell for elever som skal fordype seg i filmadaptasjoner, og for lærere som ønsker å bruke en kombinasjon av bok og film som del av undervisningen.

 

Bestill
 

Dette kan du gjøre i tjenesten:

  • Du kan søke på filmtittel, boktittel, forfatter eller regissør og få opp filmer som baserer seg på bøker.
  • Du kan velge sjanger og få forslag til en rekke filmer som baserer seg på bøker innenfor sjangeren.
  • Du kan lese om adaptasjon og få tips til oppgaver i «Når bok blir til film».
     

Allerede abonnent? Logg inn og sjekk hvilken bok en film bygger på eller les om adaptasjoner
 

Når bok blir film
Du kan lese om filmadaptasjon i heftet «Når bok blir film» (publisert som pdf i tjenesten). Heftet passer for ungdom fra 15 år og oppover, og inneholder følgende kapitler:
 

  • Når bok blir film: En artikkel som tar opp sentrale likheter og forskjeller mellom film- og litteraturmediet, og som kommer med forslag til måter å arbeide med emnet på.
  • Filmliste: Et utvalg av 70 interessante filmadaptasjoner. Hver film har en kort omtale og tydelig informasjon om hvilken bok den baserer seg på. Ulike filmsjangere og filmhistoriske perioder er representert: science fiction, fantasy, stumfilm, romantisk komedie, spenning, drama, musikaler og eksperimentell film.
  • Register: Bøker, filmer, forfattere og regissører som er nevnt i artikkelen eller i filmlista ordnet alfabetisk.
  • Litteraturliste: En oversikt over annen litteratur om adaptasjon.

Heftet er skrevet av Frederik Hestvold.
 

Sjekk om boka eller filmen fins på biblioteket
Vi kan legge inn et søk i form av en lenke under bok- og filmforslagene til bibliotekenes egne mediebaser (kataloger). Det forutsetter at biblioteket bruker Bibliofil, Mikromarc 3 eller Tidemann som biblioteksystem. Søket er en kombinasjon av tittel og forfatternavn (ikke ISBN), slik at du får treff i bibliotekkatalogen, selv om biblioteket har en annen utgave av boka eller filmen enn den vi viser i tjenesten. Ta kontakt med oss hvis du abonnerer på tjenesten og ønsker denne muligheten.

Legg tjenesten ut på læringsplattformen
BS Film og bok er en betalingstjeneste. Det betyr at du ikke åpent kan legge den ut på nett. Du kan selvsagt legge den ut på læringsplattformer eller intranett som krever passord. Da kan du få en lenke der passord er innbakt, slik at elevene ikke behøver å logge seg inn i tjenestene, men kan ta den direkte i bruk. Ta kontakt med oss hvis du abonnerer på tjenesten og ønsker denne muligheten.

 

BS Film og bok er en del av BS Søketjenester – sjekk pris og pakkeløsninger