IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
BIBBI katalogdata
 

Bestill abonnement på BIBBI-data

Med katalogdata fra Biblioteksentralen er biblioteket sikret ensartede metadata av høy faglig kvalitet til alle medier, både norske og utenlandske, til litteratur, film og musikk. Et abonnement inkluderer også en brukervennlig og tidsbesparende integrasjon mellom innkjøp av medier og import av metadata til bibliotekkatalogen.

 

 

Søk i BIBBI autoriteter

BIBBI autoriteter er Biblioteksentralens emne- og personautoritetsregister. Autoritetene er et nyttig verktøy for alle som katalogiserer selv, eller skal omklassifisere samlingen fra DDK 5 til Norsk WebDewey. Du kan også bruke tjenesten til å finne bøker og andre medier om et bestemt emne. 

 

 

Søk i BIBBI-basen

Ingen leverer like mye metadata til norske folke- og skolebibliotek som
Biblioteksentralen. I 2017 katalogiserte og klassifiserte vi nærmere 16.000 titler, over 8.000 av dem var på engelsk. Til sammen ligger det katalogdata til omlag 283.000 titler i databasen vår per desember 2017. Postene blir vist med kortfattede opplysninger. For å se alle opplysninger, må du ha et BIBBI-abonnement.

 

 

Les om katalogiseringspraksisen vår

Katalogpostene fra Bibbi har høy faglig standard og er tilpasset folke- og skolebibliotekene. I tillegg til standard katalogopplysninger inneholder katalogpostene en rekke opplysninger som gjør det enklere å gjenfinne og formidle materialet, slik som emneord, sjanger, alderskoding, medietype med mer.


 

 

Meld deg på Bibbisnakk

E-postlista Bibbisnakk er et diskusjonsforum for katalogspørsmål, der du også blir oppdatert om endringer i katalogiseringspraksisen vår. Vi mottar gjerne innspill og kommentarer. Ser dere feil i konkrete katalogposter, kontakt oss på bibbi@bibsent.no

 

Import til egen katalog

Katalogdataene våre kan importeres i alle biblioteksystem som selges i Norge. De fleste har funksjonalitet som gjør at metadataene kommer inn i bibliotekets katalog med et enkelt tastetrykk. Du kan også få katalogposter når du bestiller bøker/medier i nettbutikken.

 

BSMARC

BSMARC er det bibliografiske utvekslingsformatet som Biblioteksentralen bruker ved utsending av BIBBI katalogdata. Formatet er en delmengde av NORMARC-formatet og kan enkelt importeres i de fleste biblioteksystem. Den nyeste utgaven av BSMARC er fra januar 2016. Last ned BSMARC

  Intern praksis

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss:

Elin Broen

Bibliografisk konsulent

22 08 34 42

Kjersti Feiring Myrtrøen

Leder, bibliografiske tjenester

22 08 34 22