IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Juryens tale til vinneren 2016
Juryens tale til vinneren av Biblioteksentralens formidlingspris 2016

Gjennom kampanjen Nord-Trøndelag leser høyt har et helt fylke gått sammen om å sette lesing på kartet!

Det imponerende med Nord-Trøndelag leser høyt er viljen til å ville nå så mange, til å ha det ambisiøse målet om at alle barn og foreldre i fylket skal nås med budskapet om verdien av å lese høyt for og sammen med barna.

Nord-Trøndelag leser høyt utmerker seg ved å ha fått til et omfattende samarbeid mellom mange aktører, de har involvert ikke bare bibliotekarer, men også helsesøstre, barnehageansatte, lærere og forfattere, og fått ordførere, politikere, idrettsfolk, organisasjonsmennesker og hverdagshelter til å være leseambassadører, anbefale bøker og oppfordre til lesing.

Høytlesing er trolig det viktigste tiltaket for å skape lesere av kommende generasjoner. Og barn som oppdager gleden ved bøker, blir bedre til å lese og skrive. God lesekompetanse er avgjørende for forståelse og tilgang til kunnskap, men lesing er også en personlig opplevelse, og ei kilde til glede. Lev mange liv, les mange bøker, sa Astrid Lindgren. Og kanskje er det nettopp det som skjer i Nord-Trøndelag nå. At mange leser, og ekstra mange liv leves.

Gratulerer Nord-Trøndelag leser høyt!