IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE

Vinneren av Biblioteksentralens formidlingspris var en bredt anlagt og storstilt kampanje for å fremme høytlesing i barnefamilier i et helt fylke. Bak kampanjen «Nord-Trøndelag leser høyt» stod Nord-Trøndelag fylkesbibliotek i samarbeid med alle folkebibliotekene i fylket.

– Det er utrolig stas at vi får denne prisen for satsingen «Nord-Trøndelag leser høyt», uttalte Kristin Storvig, den gang fylkesbiblioteksjef i Nord-Trøndelag, da fylkesbiblioteket mottok prisen.
– Høytlesning er noe av det viktigste vi gjør! Det skaper livsglede, nærhet og læring. Sammen med folkebibliotekene har vi nådd mange med budskapet vårt og arrangert flotte leseaktiviteter. Med denne prisen får vi muligheten til å nå enda flere.


Det var forfatter og oversetter Laila Stien som delte ut prisen på vegne av Biblioteksentralen under avslutningsprogrammet til Det 75. norske bibliotekmøte i Tromsø. Hege Nordheim Viken mottok prisen på vegne av fylkesbiblioteket. Ett av de mest synlige tiltakene i kampanjen var vervingen av 50 kjente nordtrøndere som «Leseambassadører»; de stiller opp med leseoppfordringer og gir barneboktips, og mange av dem har besøkt sitt bibliotek for høytlesing. Blant leseambassadørene var det 23 ordførere, to verdensmestre, tre blålysetater, to sanitetsdamer, en jeger, en bonde og en rocker.

Les takketalen til Hege Nordheim Viken
Hør intervju med Kristin Storvig på Kulturhuset (NRK P2)
Les intervju med Morten Olsen Haugen om noen av tiltakene i Nord-Trøndelag leser høyt
Se kampanjeplaktene av leseambassadørene på Tublr.com

Juryen bestod av forfatterne Åshild Eidem, Heidi Marie Kriznik og Bjørn F. Rørvik og oversetter Tommy Watz. Jurymedlemmene var valgt av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Den norske Forfatterforening, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og Norsk Oversetterforening.

Les juryens tale til vinneren
 

Sekretariatet

Kristin Lande

Kommunikasjonssjef

993 56 003

Kjartan Vevle

Bibliotekfaglig direktør

916 49 574