IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Futtrups filmfavoritter - februar 2016
Månedens film for mitt vedkommende denne måneden er uten tvil «The Martian», den Oscar-nominerte filmatiseringen av en bok jeg likte enda bedre enn filmen. Se der, to tips på en gang. Bare hyggelig.

Men The Martian ja. 135 minutter med en mann alene på Mars høres kanskje ikke så spennende ut i utgangspunktet, så all ære til Matt Damon, Ridley Scott og resten av mannskapet for å ha laget en spennende og underholdene film som samtidig kan lære deg noe. Dette «noe» er riktignok hvordan man dyrker poteter på Mars, men du vet aldri når man kan få bruk for slik kunnskap.

Men Matt og Ridley er heldigvis ikke helt alene. Filmen veksler mellom Matt på Mars, NASAs forsøk på å redde ham fra jorden og kollegene som befinner seg midt i mellom de to planetene og tror Matt er død. Dette fungerer overraskende bra, da en hel film med bare ett av disse elementene fort kunne blitt for mye.

The Martian fikk hele 7 nominasjoner til årets Oscar-utdeling, blant andre beste manus, beste mannlige hovedrolle og beste film. Den vant for beste film og hovedrolle på Golden Globe, noe som pleier å være et godt tegn, og den fortjener absolutt en pris eller to.

Men også barna kan få noe småskummelt å kose seg med denne gangen. Februar er også måneden for «Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin», en norsk animasjonsfilm løselig basert på Knutsen og Ludvigsens univers. Den fikk terningkast 4-5 i norske aviser og gjorde det veldig godt på kino, men om det er fortjent eller ikke aner jeg ingenting om siden min femåring syntes han lille bergenseren i traileren så for skummel ut til at hun ville se den.

Det hun gikk glipp var et relativt heseblesende eventyr der de to klønene skal stoppe den overnevnte bergenserpygmeen fra å lage zombier av hele verden eller noe i den gaten. Det hele er krydret med noen sanger du kjenner godt og noen skremmende scener her og der og er visstnok ganske fornøyelig.