IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Futtrups filmfavoritter - juni 2015
Jeg har hatt et lengre fravær fra denne spalten grunnet en pappapermisjon, noe denne månedens anbefaling også komme til å være farget av. Det blir nemlig fort sånn at det er mest barnefilmer man får med seg når man er småbarnsfar, så der er oversikten god. Men om Oscarvinneren Birdman, den sanne historien i Foxcatcher, komedien Kingsman, russiske Leviatan, filmatiseringen av Inherent Vice eller musikkfilmen Whiplash er så gode filmer som anmelderne skal ha det til vet jeg ikke så mye om. Ei heller om Fifty Shades of Grey er så klein og platt som de skal ha det til, for den saks skyld. Jeg tror alle de seks (eventuelt syv om det er det som flyter båten din) er vel verdt et par timer av din tid, men siden det er vanskelig å kvalitetsstemple noe usett skal vi nå gå over til noe jeg faktisk har sett. En super sau og en super helt.

Filmen om Sauen Shaun har nemlig blitt svært vellykket. Det er Aardman Animations som står bak filmen, og deres velkjente plastelinafigurer har vært svært populære siden Wallace & Gromit gjorde sin debut for over 25 år siden. Deres første spillefilm var Flukten fra hønsegården i 2000, men siden den gang har de hatt store suksesser både på på tv og kino. Dette er første gang sauen Shaun får en egen spillefilm og handlingen spinner rundt en heseblesende storbytur Shaun og vennene hans må begi seg ut på.

Humoren er klassisk britisk og treffer godt både i yngre og eldre målgrupper. Barna kan kose seg med morsomme figurer i uvante situasjoner, en rapende sau på restaurant er jo alltid morsomt, mens de voksne får servert den stive britiske overleppen kombinert med gjenkjennelige scener og figurer fra annen populærkultur. Denne passer svært godt for de litt mindre barna.

Litt større barn kan anbefales Big Hero 6. Denne mangainspirerte filmen er basert på en, for meg og de aller fleste andre, fullstendig ukjent tegneserie og handler om en ung gutt og robotbygger ved navn Hiro. Etter at broren mister livet må han, resten av vennegjengen og en robot ved navn Baymax stoppe en gal professor fra å ødelegge verden(ish). Historien er klassisk Disney i så måte, men utførelsen og det visuelle uttrykket føles nytt og annerledes. Filmen vant alle de store animasjonsprisene i år, inkludert Oscar, og er en spennende og fargerik for barn i skolealder.

Det er litt plass igjen nederst på siden her så jeg tar med en anbefaling til. Jeg har allerede bestilt denne selv, for endelig er verdens beste tv-serie klar på Blu-ray. Har du ikke sett denne serien enda er dette er det bare til å kansellere sommerplanene og håpe på regn. Det er faktisk verdens beste tv-serie.