IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Futtrups filmfavoritter - januar 2015
Januar har ikke all verdens titler å by på. 2015 begynner rolig, men det er ikke dermed sagt at det ikke begynner bra. Det er spesielt én tittel som stikker seg ut for eldre seere, nemlig The Honourable Woman. Det er en smart og spennende miniserie fra BBC om spionasje, konflikten mellom Palestina og Israel og familieforhold i en familie der ingen stoler på noen.

Nessa Stein er en ung leder av det som tidligere vår en våpenproduserende bedrift, men som under hennes hånd har satset på telekommunikasjon. Hun ønsker å være et positivt bidrag til fredsdiskusjonen i Midtøsten med sitt selskap, men hemmelige tjenester i minst tre forskjellige land mener noe om akkurat det. Samtidig er det klart at Nessas forhistorie med regionen kanskje skjuler mer enn først antatt, noe man også kan si om hennes bror.

Serien er skapt av Hugo Blick, en mann som ikke har laget så mye kjente saker utover en annen strålende BBC-miniserie, politiserien “The Shadow Line”. Jeg anbefaler den i samme slengen.

Skulle du som leser dette tilfeldigvis være under åtte år synes du kanskje ikke dette hørtes all verden fristende ut, men fortvil ikke! Januar byr nemlig også på den superkoselige Bamse og tyvenes by, en artig gjensyn med en gammel helt fra min barndom. Svenskene har tatt opp igjen den gamle figuren, beholdt en tradisjonell form på tegningene og laget en spennende historie der Bamse, Skallmann og Lille Hopp må redde Farmor fra reven Reinart. Og hvem vet, kanskje må Bamse og vennene hans få litt hjelp av lille Nalle-Maja også?

Nevnes bør også Operasjon Arktis. Denne norske spillefilmen er nok forbehold syvåringer og eldre. Total ensomhet, brølende isbjørner, iskaldt vann og bekmørke netter kan nok virke skremmende på de aller minste, men heldigvis er det ikke så ofte man strander på Nordpolen. Den er nok litt for spennende for de minste barna, men veldig spennende for de litt eldre.