IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Reisetipset: Paris
Kristin jobber med BS Søketjenester i Biblioteksentralen. Her er 3 av hennes Paris-favoritter:

På vei mot livet (film)
En hyllest til Paris og drømmen om å skape sitt eget liv. Hele tiden på grensen til det uutholdelige i beskrivelser av femtitallets strenge disiplin, men livsvilje og ikke minst vennskap holder deg oppe og på vei hele filmen igjennom. En av mine største filmopplevelser noensinne og sterkt medvirkende til at Paris er min by.

17 dikter av Tomas Tranströmer
Uansett hvor du reiser i sommer, er jeg sikker på at Tranströmers dikt vil få deg til å huske stedet. Diktene har ingenting å gjøre med Paris, men de har det for meg fordi jeg leste dem i Paris. Og på en café i 11. arrondissement så vi, mitt reisefølge og jeg, en klokke som ble selve inkarnasjonen av «de mäktiga trädrotsystemens / underjordiskt svängande lampor» fra det aller første diktet i samlingen. Caféklokkens grønne metallrøtter i art deco-stil er vingeklippet nå og selve klokken er malt svart, men Pause Cafe finnes fortsatt og er for øvrig foreviget i filmen Når katten er borte (som var grunnen til at vi dro dit in the first place).

Rue Cler (sjarmerende gatestubb)
Skal du først på toppen av Eiffeltårnet, gå noen hundre skritt når du har kommet ned igjen og besøk Rue Cler, inneklemt mellom gatene Rue de la Motte Picquet og Rue de Grenelle. Her finner du små butikker med alt hva et godt spisehjerte kan begjære; oster, viner, skinker og de deiligste terter. Du kan også sette deg på en av de mange små cafeene og se på det svært så parisiske livet som går forbi.

Skal du til Paris? I appen Reisebiblioteket finner du tips til filmer, bøker og reiselitteratur om denne og en rekke andre byer og land verden over. Appen kan lastes ned i App Store. Tilgjengelig på Iphone og Ipad.