IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Futtrups filmfavoritter - september 2014
I september føler jeg det er barna som kommer best ut på filmfronten. Det er ikke det at det mangler på kvalitetsfilmer til voksne, jeg kan nevne titler som det stillferdige dramaet Locke, den danske filmen Gjenforeningen og ikke minst storfilmene Noah og Godzilla, men dessverre for meg, og muligens dere, har jeg ikke sett noen av disse. Noe jeg har sett og anbefaler sterkt er sesong seks av Sons of Anarchy, men etter å ha forsøkt og overtale folk til å se på den i åresvis uten hell, har jeg etter hvert innsett at den muligens ikke er for alle. Selv om den burde vært det.

Men om ikke jeg har fått med meg de største blockbusterne har jeg i det minste fått med meg barnefilmene som har kommet i det siste. Månedens anbefaling blir derfor Kule kryp, en fransk animasjonsfilm for de litt mindre barna. Det handler om en vingeskutt marihøne som blir venner med en gjeng maur som er på vei hjem med maurenes hellige gral, en matboks full av sukker de har funnet i skogen. Uheldigvis er de ikke de eneste som er ute etter denne skatten, og det hele ender i en beleiring som sender tankene tilbake til Ringenes Herre: To tårn. Ikke uventet går det ganske greit til slutt.

Filmen er basert på tv-serien Miniscule, kjent som Mini-kryp eller Insektenes ville verden her til lands. Her er ingen dialog, kun summing, buzzing og hevede øyebryn. Likevel er det såpass enkelt laget at selv de minste barna forstår godt hva man forsøker å få frem. Jeg så filmen med min fire år gamle datter som likte den veldig, veldig godt.

En annen film vi har sett sammen i sommer er Rio 2. Den er også verdt å få med seg, selv om den er hakket mer enerverende enn krypdyrene. Barn som likte den første vil garantert like denne også, og jeg vil nok tro den passer bedre for litt større barn også. Enda større barn vil nok også like Antboy, en danske superheltfilm i ordets løseste betydning om en ung gutt som blir bitt av en maur og får superkrefter.