IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Futtrups filmfavoritter - november 2014
Det er litt vrient å finne en klar anbefaling i november. Ikke at det ikke gis ut sterke titler, Mot naturen er visstnok veldig fin den, men det eneste jeg har sett som er skikkelig bra denne måneden er en tv-serie ved navn Sleepy Hollow, så løsningen får bli den samme som så mange ganger før. Her kommer to anbefalinger på noe jeg tror er bra, og skulle det være feil skal jeg ta kritikk i desemberutgaven av denne spalten.

Filmen jeg gleder meg mest til denne måneden er antageligvis Snowpiercer. Alle liker jo tog, og tog som kjører jorda rundt i en dystopisk fremtid mens folkene på toget utkjemper en beinhard klassekamp med øks? Hva er det å mislike. Hiv inn Captain America i hovedrollen, Billy Elliot i en birolle og sett regissøren av The Host bak spakene så er jeg klar for tur.

Jeg vet at dette høres komplett idiotisk ut, men flinke folk kan lage gode filmer av smått absurde utgangspunkt. Anmelderne er enige i at den dystopiske fremtiden er vellaget i sitt steampunkinspirerte utseende, premissene for handlingen gjennomtenkte og skuespillerprestasjonene nesten like gode som de veldig pene spesialeffektene. Norske aviser ga den terningkast 4-5 og jeg gleder meg til å innlede julesesongen med denne. Der sier jeg noe. Kanskje jeg skal lage en julespesial neste måned?

Kunne du tenke deg noen linjer om overnevnte Sleepy Hollow også? Serien er basert på den samme novellen av Irving Washington som filmen Sleepy Hollow (som faktisk har blitt 15 år allerede….), og handler om Ichabod Crane. Hans liv og levnet er dog noe annerledes. I originalhistorien skremmes han ut av en liten by av en hodeløs rytter. I tv-serien dør han og våkner opp igjen i vår tid, samtidig som en hodeløs rytter rir rundt nord i staten New York og preparerer jorden for Apokalypsens fire ryttere. La oss si at den er løst basert originalhistorien.

Grunnen til at det fungerer er først og fremst en strålende kjemi mellom hovedpersonene, samtidig som historien forsøker å gjøre noe mer enn den klassiske ukens monster-episode. Jeg sier ikke at det er verdens beste tv-serie på noen som helst måte, men som guilty pleasure fungerer den kjempefint.

Til slutt; vi nærmer oss jul. Det betyr at ungene kan kose seg med Jul i Flåklypa, fjorårets store kinosuksess rundt juletider. De barna jeg kjenner har alle storkost seg med den, på tross av en skummel robot og en berserk snømaskin. Heldigvis går det bra til slutt.