IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Søketips i nettbutikken
Vi håper denne enkle innføringen kan være til hjelp når du skal finne produkter i nettbutikken.

Søkefeltet i vår nye nettbutikk er plassert helt på toppen på siden og vil alltid være der, uavhengig av hvor du befinner deg i butikken. Dette søkefeltet erstatter det avanserte søket og søker for deg i feltene forfatter, tittel, emner og omtale.

Resultatet man får kan derfor bli svært omfattende, men for å hjelpe dere i å innsnevre et søk har vi plassert filter lett tilgjengelig i felter som viser søkeresultatene.

Hvis du velger å trykke på «Hamsun, Knut» under «Forfatter» her tas du til en side som viser deg alle utgivelser der Knut Hamsun er registrert som forfatter. På samme måte vil et trykk på «DVD» ta deg til alle DVD-ene relatert til «Hamsun».

Dette er også siden man tas til om man velger å skrive «Hamsun» i søkefeltet og trykke Enter, men da vil ikke søket allerede være innsnevret med det noen andre parametre enn at ordet «Hamsun» er nevnt i relasjon til produktet. Nettbutikken vil da prioritere varer som har søkeordet i tittelen eller på andre måter er nært knyttet til produktet.

Når du har valgt hva du vil søke på kan du innsnevre søket ditt videre ved å velge de ulike filtrene på venstre side, for eksempel ved å velge kun bøker som har forlagsinnbindingen «heftet». Disse filtrene er ennå ikke ferdige, da vi ikke har fått på plass all informasjon på varekortene fra alle kilder vi henter data fra. Dette er høyt prioritert og vil forhåpentligvis være på plass i nær fremtid. Merk også at ikke alle filtre er relevante for alle søk.

Hvis du er ute etter en bestemt bok av en forfatter kan du enten skrive bare tittel i søkefeltet, eller legge til forfatterens navn. Hvis førstnevnte alternativ gir deg mange irrelevante treff kan dette være et godt tips for å innsnevre søket.

Som vi ser her gir et søk på «Sult» treff på både engelske bøker, matlagingsbøker og en del andre forfattere enn Hamsun, men om man legger til «Hamsun» i søkefeltet får man opp det man søker etter.

Til slutt er det verdt å nevne at man også kan sortere sine treff på lanseringsdato, tittel eller forfatter.