IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
Import til egen bibliotekkatalog

Nyhet: Få forhåndsposter til kulturfondbøker automatisk i bibliotekkatalogen

  • Vi sender forhåndsposter til kulturfondbøker automatisk til bibliotekkatalogen når Kulturrådet har gitt oss beskjed om at boka er påmeldt/innkjøpt. På denne måten kan publikum sette seg på venteliste, og bibliotekene får en oversikt over hva som kommer på k-fond. Denne funksjonaliteten forutsetter at biblioteket abonnerer på BIBBI-data og har biblioteksystemet Mikromarc med innkjøpsmodul eller Bibliofil. Ta kontakt hvis biblioteket ikke ønsker denne funksjonaliteten.

 

Les også: Norsk kulturråds innkjøpsordninger for litteratur

 

De fleste biblioteksystemer har funksjonalitet som gjør at katalogposter/metadata fra BIBBI kommer rett inn i katalogen med et enkelt tastetrykk. Ta kontakt med systemleverandøren din for å få enklest import av BIBBI-data i ditt biblioteksystem.

 

 

Biblioteksystem Hyppighet Import av MARC-poster
Aleph, Mikromarc 2 og 3 Daglig Z39.50 BIBBI-base
Bibliofil Daglig Eksternbase i Bibliofil
Tidemann og andre systemer som håndterer kopiering av enkeltposter Daglig «Klipp & lim» av BIBBI-poster i BIBBI-basen
Bibliomatik, Tidemann Ukentlig Nedlasting av filer fra BIBBI katalogdata/nettsiden

 

Katalogposter fra nettbutikken

  • Du kan få katalogposter (MARC-poster med eksemplardata) rett inn i bibliotekkatalogen når du bestiller bøker/medier i Biblioteksentralens nettbutikk. Det forutsetter at biblioteket har biblioteksystemet Mikromarc med innkjøpsmodul eller Bibliofil.
  • Hvis biblioteket ditt ikke har BIBBI-abonnement, sendes kun en forkortet utgave av katalogposten (en bestillingspost), med bare de mest nødvendige MARC-feltene.
  • Hvis biblioteket har BIBBI-abonnement, sendes fulle MARC-poster hvis boka/mediet er ferdigkatalogisert. Hvis boka/mediet ikke er katalogisert, sendes en foreløpig forhåndspost. Vi er i gang med å innføre funksjonalitet for å sende full post som automatisk overskriver/erstatter forhåndsposten i bibliotekkatalogen, uten at biblioteket må foreta seg noe.

 

Har du spørsmål til import? Ta gjerne kontakt med:

Svein Markussen

Seniorkonsulent

22 08 34 18